Circulatie colesterol
Conţine: Amestec de 23 plante medicinale; cele mai importante aici: ventrilică (veronica officinalis), urzică (urtica dioica), păducel (crataegus monogzna), păpădie (taraxacum officinalis), traista ciobanului (capsella bursa pastoris).

Indicaţii:

Arterită, hipercolesterolemie (colesterol ridicat), insuficienta circulatorie (mâini şi picioare amorţite, reci), ulcer varicos, varice, tromboflebită.

Mod de preparare:

La 500ml. apă se adaugă 2 linguri de plante şi se lasă la macerat de seara până dimineața când se pune la fiert şi se dă în clocot, se opreşte din fiert, se acoperă şi se lasă la răcit.

Mod de administrare: Ceaiul se bea în cursul unei zile, înaintea meselor principale cu 30 min., cea. 150 ml., neîndulcit.

Rol terapeutic:

Acest ceai are rolul de a opri sclerozarea arterelor, dizolvă grăsimile si colesterolul, deblochează venele înfundate, in cazul varicelor (tromboflebitelor), făcând o mai bună circulaţie, a sângelui la nivelul mâinilor, picioarelor si totodată o mai bună irigare cu sânge a creierului. Având o circulaţie mai bună, în urma unei cure picioarele se vor încălzi uşor. Pentru persoanele care suferă de o circulaţie proastă, picioare umflate, arterite, varice externe, ulcer varicos, vă recomandăm o alifie specială, preparată din mărul lupului în combinaţie cu arnica, pentru uz extern. De asemenea pentru dureri arteriale sau varice profunde vă recomandăm preparate pe bază de untul pământului alifie, rădăcină sau tinctură.

Regim alimentar:

Se vor evita grăsimile, prăjelile, alcoolul, tutunul, cafeaua, prăjiturile cu creme, ciocolata. Se vor evita surmenajul, sedentarismul precum si excesele alimentare. Recomandăm mersul pe jos, ieşirile în natură, mersul pe bicicletă minim 30 minute în fiecare zi.

Tags: , ,

Cautare

Etichete