Diabet zaharat
Mod de preparare:

La 500 ml apa se adaugă 2 linguri de plante si se lasă la macerat de seara pana dimineaţa. Dimineaţa se fierbe pana da un clocot, se opreşte din fiert, se acoperă cu un capac si se lasă la răcit.

Mod de administrare:

Ceaiul se bea in cursul unei zile, înaintea meselor principale (dimineaţa, la prânz si seara) cu 30 minute, cea 150 ml, neîndulcit sau îndulcit cu putina zaharina.

Acest ceai are si rol de regenerare a pancreasului endocrin, in acest caz regimul alimentar putând fi puţin mai lejer.

Pentru regenerarea integrala a pancreasului recomandam folosirea in paralel a tratamentului pentru afecţiuni heparo-biliare care stimulează partea exocrina a pancreasului.

Conţine: un amestec din 15 de plante medicinale, cele mai importante sunt: Afin (Vaccinum myrtillus), Brusture (Articum lappa), Dud alb (Monis alba), Urzica (Urtica dioica), Nuc (Juglans regia), Salvia (Salvia officinalis), Napraznic (Geranium robertianum).

Rol terapeutic:

Are rol pozitiv in scăderea glicemiei, reglând metabolismul glucidic, scade si normalizează creşterea cantităţii de zahăr in sânge (hiperglicemie) si eliminarea lui prin urina (glicozurie), in cazul unei cure cu acest ceai putandu-se reduce administrarea de medicamente, unităţilor de insulina sau a numărului de injecţii. Se recomanda de asemenea persoanelor cu început de obezitate, predispuse la diabet, preventiv.

Tags:

Cautare

Etichete