Tinctura de afine








Extract hidroalcoolic 100% natural,din AFIN ambalat in flacon de 500ml.

Cu fructul lor ca niste margele negre, brumate, inglobeaza in ele toata energia solara captata pe platourile muntoase pe care cresc. Sunt fructe specifice marilor inaltimi, dar oferite special, parca, pentru a completa hrana destul de saraca a oamenilor de munte.

O portie de afine valoreaza cat 3-4 casete cu vitamine, cu specificatia ca vitaminele A, E, F, PP si B (B1 si B2) continute de afine sunt mult mai usor de asimilat, deoarece sunt in formula naturala. Cat despre actiunile terapeutice, lista lor impresioneaza atat prin marime, cat si prin efectul neobisnuit al acestor alimente-medicament sau, mai bine zis, medicamente-aliment, care sunt afinele.

Fructul proaspat de afin, dar si cel uscat ajuta la regenerarea vaselor de sange, la normalizarea glicemiei si la regenerarea purpurei retinei, creste sensibilitatea fotoreceptorilor de la nivelul ochiului, neutralizeaza infectiile din intestin, dilata usor vasele coronare, protejeaza organismul contra radioactivitatii. Mirtilina, o substanta continuta de fructe si frunze, penetreaza celula bacteriei si ii slabeste vitalitatea, iar administrata intern, scade glicemia.

Pigmentii care dau nuanta albastruie fructului protejeaza corpul impotriva radioactivitatii si regleaza anumite procese imunitare. Din lista de afectiuni in care se folosesc cu succes fructele de afin am selectat cateva:

Cresterea acuitati vizuale, miopie, astigmatism myopic, presbitism, cataracta: se consuma in fiecare zi 2 lingurite, de tincture din fructe, inainte de fiecare masa.

Ateroscleroza cerebrala, tulburari de circulatie encefalica:se consuma in fiecare zi 2-3 lingurite de tincture, inainte de fiecare masa.

Diaree, enterocolita de fermentatie, enterocolita de putrefactie:se face o cura cu tinctura o ligura simpla sau diluata intr-o cana cu ceai impotriva afectiunilor gastro-intestnale sau de colita inainte de fiecare masa.

Oxiuroza-se face un macerat dintr-o lingura de fructe zdrobite la 400ml aparece, in afara sezonului se pune pulbere de fructe in apa si se lasa la temperatura camerei, vreme de 8 ore, se bea in 3 reprize,in decursul unei zile.

Diabet, maladivasculare ale diabeticilor: Se adauga o lingura de tinctura  in fiecare cana de ceai impotriva diabetului. Tratamentul se tine 40 de zile apoi se face pauza 14 zile,dupa care se repeat.

Tulburari specific varstei a treia: o serie intreaga de problemE cum ar fi tulburari vasculare, senilitatea se atenueaza deca se bea 3 lingurite de tinctura inainte de mesele principale.

Candidoza bucala si digestiva:se ia cate o lingura de tinctura diluata in ceai de musetel cu gargara de 3-4 ori pezi.

Tulburari produse de folosirea antibioticelor, sechelele abuzului de antibiotic: sunt atenuate si gradat reduse daca se consuma doua saptamani la rand 3 lingurite de tincture pe zi.

 

Tags:

Cautare

Etichete