Depurativ
Conţine amestec de 18 plante medicinale; cele mai inportante aici: trei fraţi pătaţi (viola tricolor), năpraznic (geranium robertianum), păpădie (taraxacum officinalis), brusture (arctium lappa), rostopască (chelidonium majus), ciuboţica cucului (primula officinalis), urzică (urtica dioica). Indicaţii:
Acest ceai are rolul de a curăţa sângele de toxine şi de a normaliza raportul globulelor albe şi roşii. Tratând cauza va dispărea efectul, pentru o vindecare mai rapidă, acest ceai se asociază cu un ceai extern a cărui mod de preparare este descris mai jos, tinctură de Mărul Lupului şi o alifie bazată pe Mărul Lupului, Gălbenele etc.
Mod de preparare:
uz intern: la 500 ml. apă rece se adaugă 2 linguri de plantă şi se lasă la macerat de seara până dimineaţa; dimineţa se fiebe până dă în clocot, se opreşte din fiert, se lasă la răcit acoperit cu un capac; uz exter: la 2500 ml. apă se pun rădăcinile şi se fierb până scade la 2 litri, apoi se pun plantele, se mai lasă să fiarbă 1-2 min, se opreşte din fiert, se acoperă vasul şi se pune la răcit. Când s-a răcit se filtrează şi se pune intr-o sticlă păstrată la loc răcoros. Din această soluţie se unge părţile bolnave de 2-3 ori pe zi.
Mod de administrare:
Ceaiul se bea în cursul unei zile, înaintea meselor principale cu 30 min. cea. 150 ml. neîndulcit. Ceaiul se poate asocia cu tinctură de leurdă, tinctură de soc sau cea de ienupăr după caz.
Regim alimentar:
Nu se mănâncă mâncăruri grase, condimentate, murături, cărnuri si mezeluri grase. Sunt indicate zarzavaturile, legumele, fructele în special mere, lămâi, banane, grape-fruit.
Tratamentul este indicat pe o perioada de la una la trei luni, chiar şase in funcție de gravitate şi vechimea bolii.