Ginecologie
Indicaţii:
dureri menstruale, amenoree, dismenoree, menoragie, metroragie, menstre neregulate, sterilitate, distrofîe ovariana, insuficienta ovariana, infecţii uterine, cervicita, vulvite, pelviperitonita, salpingita, fibrom uterin, sindrom hiperfoliculinic, leziuni dupa naştere, flascitatea abdomenului la femeile multipare, căderea uterului si hernie, lăuzie, menopauza prematura, climax.
Mod de preparare si consum—uz intern:
La 500 ml apa se adaugă 2 linguri de plante si se lasa la macerat de seara pana dimineaţa. Dimineaţa se fierbe pana da un clocot, se opreşte din fiert, se acoperă cu un capac si se lasa la răcit. Acest ceai se bea pe parcursul unei zile, inainte cu 30 minute, o ora de mesele principale (dimineaţa, la prânz si seara), cate 150 ml, neindulcit. In fiecare cana de ceai se pune cate o linguriţa de tinctura.
Mod de preparare si consum – uz extern:
La 400 ml de apa se pun 3 linguri de plante si se lasa la macerat de seara pana dimineaţa. Dimineaţa se fierbe in clocot 1 minut, se acoperă vasul si se lasa la răcit
Se imparte in doua, folosindu- se cate o parte, atat dimineaţa, cat si seara, inainte de culcare, pentru spălaturi si irigaţii. Recomandam adăugarea a 3 – 4 linguri de tinctura de Mărul Lupului in ceaiul de la fiecare utilizare. Dupa utilizare ceaiul se arunca. Cura cu ceai se face pana la vindecare, de la 2 luni pana la maxim 6 luni, in funcţie de faza in care se afla boala si gravitatea ei. Conţine: un amestec din 11 de plante medicinale, cele mai importante sunt: Napraznic (Geranium robertianum), Cretisoara (Alchemilla alpina), Traista ciobanului (Capsella burasa pastoris), Galbenele (Calendula officinalis), Trifoi roşu (Trifolium pratense), Brânca Ursului (Heracleum sphondylium), Coada şoricelului (Achillea millefolium).
Tags: ginecologie