Tinctura de lemn dulce
Extract hidroalcoolic 100% natural din LEMN DULCE(Glycyrrhiza glabra), ambalat in flacon de 500ml.

Adjuvant in:

-Osteoporoza,tulburari specifice menopauzei,hepatite virale A,B,C,ciroza hepatica,carcinoame hepatice,gastrite hiperacide,ulcer gastric si duodenal,reumatism,infertilitate,amenoree,ovare polichistice,frigiditate,alergii,cresterea si redobandirea fermitatii sanilor la femei.

Efect terapeutic:

Lemnul dulce este un arbust utilizat de milenii in fitoterapie. Se recoltează rizomii in perioada toamna iarna. Tincura de lemn dulce se obtine din 10 linguri rizomitocat macerat 500ml, alcool 70 grade timp de 15 zile.

Bolile in a caror tratament indicam aceasta tinctura:

Osteoporoza: previne si combate se va face un tratament cu tinctura de lemn dulce vreme de trei saptamani, cu o pauza de 2 saptamani. Se ia cate o lingurita diluata intr-un pahar cu apa sau cu ceai de 3 oripezi. Tinctura este bogata in estrogen naturali, substante hormonale, care favorizeaza asimilarea calciului si mentinerea densitatii oaselor la limita normala.

Tulburari specifice premenopauzei (transpiratie, iritabilitate) – se face tratament timp de 3 luni cu tincture de lemn dulce. Se va consuma in fiecare zi 3-4 lingurite de tinctura vreme de 2 saptamani dupa care se face pauza 1 saptamana, apoi iar 2 saptamani.

Hepatita virala A, B, C, ciroza hepatica-stagneaza evolutia hepatitelor virale stimuland secretia de interferon pe zi, se vor consuma 3-4 lingurite de tinctura diluata in ceai hepato-biliar sau apa in cure de 15 zile cu o pauza de 10 zile, se poate administra si sub forma de pulbere.

Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal-se vor lua 3-4 lingurite pe zi diluate in ceaiul pentru stomac timp de 40 de zile.

Reumatism, reumatisme degenerative, poliartrita reumatoida-stimulând producerea de hidrocortizon de catre corp, substanța care reduce inflamația țesuturilor, se vor administra 3-4 lingurițe in cure de 21 zile cu 10 zile de pauza.

Lupus eritematos-planta stimulează producerea de către corp a cortizonului natural. Se vor lua 3-4 lingurițe tinctura pezi in cura de 21 zile cu 10 zile pauza.

Infertilitatea la femei, amenoree (absenta ovulației), sindrom de ovare polichistice, frigiditate-se face cure de 3-4 lingurițe pe zi pe o perioada 14 zile cu o pauza de 14 zile.

Reactii alergice-stimuleaza secretia de cortizon natural, substanta antialergica si antiinflamatoare puternica, se vor lua 2-4 lingurițe pe zi in cure de 10 zile intr-o luna.

Creșterea si redobândirea fermitatea sanilor-se for face cure de 15-20 zile cu tincture incepand cu ultima zi a ciclului menstrual. Zilnic se iau 3-4 lingurițe de tinctura, pe stomacul gol, fiecare doza administrându-se dizolvata in apa.

Combaterea hirsutismului si masculinizări la femei-tratament de 21 de zile,de 3 ori pe zi înaintea meselor principale, apoi 12 zile după care se reia din nou. Are efecte estrogene directe, scade concentrație de androgeni si in timp favorizează amplificarea caracterelor feminine, piele catifelata, accentuarea contrastului intre talie si bazin, încetinirea ritmului de creștere a pilozităților si oprirea apariției lor pe mari zone.

Combaterea constipației, hemoroizilor interni-se vor consuma 3 lingurițe pe zi de tinctura diluata in 3 câni de ceai.

Afte bucale-se va clăti gura cu un pahar de ceai antiinflamator(mușețel) in care se adauga 1 lingura tinctura.

Contraindicații: hipertensiune cronica, sarcina(poate produce naștere prematura)boli tumorale in faza foarte avansata, hipotiroidia pronunțata, ciroza avansata, boli biliare aflate in faza acuta. Persoanele care fac tratament cu medicamente ce conțin dioxid, persoanele cu probleme cardiace vor suplimenta cu suplimente nutriționale cu un conținut bogat de potasiu, întru-cat nivelul acestuia scade la administrarea acestei tincturi.

Dieta: Tratamentul este mult mai eficient asociat cu o alimentație vegetariana cu multe crudităţi.

 

Cautare

Etichete