Tinctura suedeza









Este un extract hidroalcoolic 100% natural din 32 de plante medicinale, în raport de 20% și cu o concentrație alcoolică de 38%.

Tinctura Suedeză (bitter suedez) este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin macerarea la rece a următoarelor plante medicinale şi aromate: frunze de aloe vera, rădăcină de ghinţură, ţintaură, rădăcină de angelică, boabe de ienupăr, flori de salcâm, sunătoare, gălbenele, rădăcină de păpădie, afin cu afine, urzică, rădăcină de iarbă mare, răşină de brad, muguri de pin, mentă, şofran, scorţişoară, frunze de dafin, cimbrişor de câmp, cimbru de cultură, fenicul, năpraznic, rădăcină de tătăneasă, seminţe de brânca ursului, lemn dulce, roiniţă, ventrilică, flori de păducel şi troscot, în alcool de casă (palincă) obţinut natural din fructe – 40 grade alcoolice. Reţeta este un compromis între tradiţie şi literatura de specialitate.

Tinctura se poate folosi intern şi extern având foarte multe întrebuinţări dintre care încercăm să atingem pe scurt câteva:

Cefalee, ameţeli, tulburări de memorie: O compresă muiată în tinctură se aplică în regiunea frontală şi occipitală. Intern se poate adăuga o linguriţă de tinctură la fiecare cană de ceai împotriva afecţiunilor sistemului nervos.

Neurastenie, stări depresive, psihoze, epilepsie, balbism (bâlbâială), trumatisme cranio-cerebrale: comprese în regiunea occipitală.

Mastoidite, tulburări de auz, acufene: aplicări cu o compresă înmuiată în tinctură în regiunea mastoidiană + un tampon de vată muiat în tinctură pus în urechea sau urechile afectate.

Afecţiuni cardiace: Extern se aplică comprese în regiunea precordială, intern se adaugă tinctură în ceaiul pentru afecţiuni cardiace şi de circulaţie 1 linguriţă la fiecare cană de ceai.

Aftoze, nevralgii dentare: badijonări ale cavităţii dentare cu compresă muiată în tinctură.

Disfagii: Gargară cu înghiţituri tinctură diluată în ceai pentru afecţiuni gastro-intestinale sau hepato-biliare, o lingură la fiecare cană sau pahar de ceai.

Afecţiuni gastrice şi afecţiuni hepato-biliare: Comprese pe regiunea abdominală în stânga respectiv în dreapta +o lingură tinctură diluată în fiecare cană de ceai pentru afecţiuni gastro-intestinale, hepato-biliare.

Parazitoze intestinale: O combinaţie bitter cu tinctură de leurdă diluate în ceai, un fruct de kiwi pe stomacul gol şi seminţe de dovleac dau rezultate extraordinare în toate parazitozele intestinale.

Hemoroizi interni, fistule perianale: O lingură de bitter simplă se 3 ori pe zi înainte de principalele mese sau diluată în fiecare cană de ceai împotriva hemoroizilor interni, colon iritat , fistule, flictene.

Cancer: rezultate fantastice în combinaţie cu ceaiul de Năpraznic, ceaiul de Mărul Lupului, Spânz, tinctura de Cătină şi tinctura de Soc în diverse forme de cancer + un regim lacto-ovo-vegetarian adecvat.

Arsuri, eczeme, erizipel, cicatrice cheloidă, plăgi, contuzii, degerături: Aplicaţii locale cu tinctură pe locurile afectate în colaborare cu alte tipuri de tratamente naturiste: ceaiuri, tincturi, alifii.

Dureri reumatice: intern o lingură de trei ori pe zi înaintea principalelor mese; extern aplicaţii locale cu masaj.

Afecţiuni renale: O lingură de tinctură diluată în fiecare cană sau pahar de ceai împotriva afecţiunilor renale.

Contraindicaţii: a nu se consuma împreună cu antibiotice, sedative puternice! A nu se face abuz, în cazul apariţiei oricărei manifestări neplăcute opriţi tratamentul ţi contactaţi-ne la adresele de mai sus.

Cautare

Etichete